• Prejav sa v komikse

    V 1.ročníku okresnej výtvarnej súťaže pod názvom Prejav sa v komikse boli úspešné naše žiačky. V 2. kategórii /7. - 9. ročník/ obsadila 1. miesto Natália Kováčiková zo 7. A, na 3. mieste sa umiestnili spoločne Sára Šípková zo 7. A, a Nina Hadová zo 7. B. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

  • Šachový turnaj

    Šachový turnaj

    27. 11. 2023  som sa zúčastnil šachového turnaja v Ružomberku, kde som vyhral pohár za 1. Miesto a postup na krajské kolo, ktoré sa uskutočnilo 29.11. Krajské kolo sa odohralo v Martine a súperi boli silnejší než v Ružomberku. Na celoslovenské kolo som sa síce nedostal, ale aspoň som sa zúčastnil a naučil niečo nové. Samuel Dibdiak, 8.A

  • Advent na 1. stupni

    Advent na 1. stupni

    Advent na 1. stupni prežívali žiaci veľmi plnohodnotne. Každé ráno sa spoločne stretávali pri adventnom venci, aby si povedali a prečítali adventý príbeh zo života detí. Prišiel aj Mikuláš a žiaci mali pripravení zaujímavý program, za ktorý dostali od neho sladkú odmenu. Prváci a druháci boli cvičiť s Mikulášom na gymnáziu v Ružomberku. Chystalo sa vystupenie a tvorilo sa na jarmok. K prvákom a druhákom zavítali z mestskej knižnice Majka Lesáková a Miška Šefránková teraz s témou lesné zvieratká, hlavne líška. Celé to ukočilo slávnostné vystúpenie.

  • Stretnutie s koledami

    Stretnutie s koledami

    Dňa 7.12.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili speváckej súťaže Stretnutie s koledami, v rámci ktorej získali 1. miesto v trojčlenných a aj 4-8-členných skupinách.

  • Liptovské múzeum v RK - exkurzia

    Liptovské múzeum v RK - exkurzia

    V utorok 19.12. 2023 sme s 5.B zavítali do Liptovského múzea v Ružomberku za účelom  absolvovania vzdelávacieho programu ADVENT + ČARO VIANOC.

    Porozprávali sme si o ľudových zvykoch a tradíciách, ktoré zachovávali naši starí rodičia  počas adventného obdobia a cez Vianoce. Prostredníctvom zbierkových a iných predmetov, dobrovoľných hercov z radov žiakov,  herných prvkov, vianočných pesničiek a básničiek   sme ostatným žiakov ukázali , ako stolovali počas Štedrého večera naši starí rodičia.

    V tvorivej časti si žiaci vyrobili vianočné pozdravy a drobné vianočné ozdoby. 

  • Múzeum SNP v BB - exkurzia

    Múzeum SNP v BB - exkurzia

    Dňa 7.11.2023 sa žiaci 9.A a 9.B zúčastnili exkurzie v Múzeu SNP v BB. Pozreli si film Mlčanie o osude slovenských partizánskych oddielov počas SNP, absolvovali workshop o organizácii SNP a holokauste na našom území. Tiež si prezreli vonkajšiu i vnútornú expozíciu múzea. Veríme, že sa naučili zhodnotiť tieto kľúčové udalosti v našich dejinách.

  • Dušičková výzva

    Dušičková výzva

    Na hodinách techniky sme sa so žiakmi 5.B, 6.A a 7.B zapojili do Dušičkovej výzvy, ktorej heslom je: „Viac lásky, menej plastu“. Cieľom kampane je, aby sa v čase Dušičiek na výzdobu hrobov nosili viac ozdoby z prírodných materiálov ako z plastu. Preto sme so žiakmi vyrobili vence z prírodného materiálu, ktorý sme spoločne nazbierali.

  • Týždeň zdravej výživy

    Týždeň zdravej výživy

    Počas tohto školského roka sme sa na druhom stupni v rámci Týždňa zdravej výživy zamerali na zdravý prísun energie. Diskutovali sme o energetických a sladených nápojoch, ktoré sú v súčasnosti veľmi populárne. O tejto téme nám prišli porozprávať aj študentky Zdravotníckej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku. Pod vedením našich šikovných pedagogických asistentiek Letkovej a Jančovej sa žiaci naučili recepty na zdravé sladkosti, ktoré si aj napiekli. Napečené výrobky sme ochutnali v piatok pri spoločnom desiatovaní. V triedach sme si vytvorili okrem koláčikov aj nátierky a iné zdravé občerstvenie. Na 1.stupni tiež prebiehali aktivity v rámci zdravej výživy, triedili sa potraviny na zdravé a menej zdravé, spoločne žiaci ochutnávali nátierky v školskej jedálni, bola vyhlásená súťaž o najmenší a najväčší zemiak. Prváci a druháci navštívili salaš Krajinku, kde sa dozvedeli informácie o mliečnych výrobkoch, ale aj iných potavinách z farmy. Tiež prebehla beseda s rybármi manželmi Hrabovskými, kde deti nakukli do tajov rybárčenia a poznávali význam ryby na tanieri.

  • Deň srdca 1.a 2.trieda

    Deň srdca 1.a 2.trieda

    V 1.a 2. triede začali žiaci deň 29.september dobrosrdečnosťou. Je to deň srdca a o jeho fungovaní v tele človeka prišla porozprávať mamina našej druháčky Lenky, doktorka Hubináková. Deti si počúvali srdiečka navzájom, aj to svoje, prezerali model aj knihu. Cieľom bolo naučiť sa správnou životosprávou starať o srdiečo, aby dlho vydržalo v dobrej kondícii. Bolo to veľmi poučné aj zábavné.

  • Európsky deň jazykov

    Európsky deň jazykov

    28.septembra si žiaci 1.stupňa pripomenuli európske jazyky a ich používanie na nákupoch a v reštauráciách. Tento rok to boli český, grécky, poľský, chorvátsky a taliansky jazyk. Deti poznávali platidlá, národné jedlá a spomienkové predmety krajín, ktoré sa učili aj nakupovať. Nakoniec si zaspievali.   

  • Pátrači plietli korbáčiky

    Pátrači plietli korbáčiky

    Dňa 25.9. sa 2. trieda vybrala do Stankovian vypátrať, ako sa pletú korbáčiky a iné dobroty z mlieka. Vo výrobni nás čakali veľmi milí zamestnanci, ktorí nám všetko ukázali od začiatku a vysvetlili celý proces výroby. Samozrejme sme museli dodržať hygienické predpisy a zásady. Vyskúšali sme si aj pletenie korbáčika, ktorý si každý zjedol. Ako bónus bola koštovka rôznych mliečnych produktov. Vonku bolo veľmi pekné počasie, tak sme sa vrátili do školy pešo a obdivovali jesennú prírodu.

  • Deň mlieka na 1. stupni

    Deň mlieka na 1. stupni

    Pripomenuli sme si dôležitosť prítomnosti mliečnych bielkovín v strave človeka. Pracovali sme formou besied, prezentácií, skupinovej práce a pod. Tiež sme sa stretli všetky štyri triedy na chodbe pri hrách a iných aktivitách súvisiacich s mliekom a mliečnymi výrobkami. (pozri fotoalbum)

  • Indické bájky očami slovenských detí

    Indické bájky očami slovenských detí

    Ešte minulý školský rok sa naši žiaci zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže "Indické bájky očami slovenských detí", ktorú organizovalo o.z. Spoločnosť slovensko-indického priateľstva pod záštitou Indického veľvyslanectva v Bratislave. Medzi ocenenými sa umiestnila aj Soňa Karpáčová, žiačka 5. A triedy.  

    Dňa 08.09. si v Liptovskom Mikuláši prevzala cenu a diplom z rúk pani A. Srivastava, veľvyslankyne Indickej republiky. Podujatie bolo spestrené hudobným programom a čítaním indickej a slovenskej bájky. 

    K úspehu gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy. 

  • Englishstar 

    Englishstar 

    Dňa  27. 4.  2023 sa naši  žiaci zúčastnili medzinárodnej súťaže  Englishstar v anglickom jazykuSúťaže sa zúčastnilo 672 škôl a 22.105 súťažiacich z celého Slovenska.  Žiaci súťažili v 9. kategóriách, každý ročník mal vlastnú kategóriu.  V našej škole sa zúčastnilo 103 žiakov a z nich 100% úspešnosť dosiahli Andrej Koma, Ján Koma a Ester Nina Borončová, ktorá zároveň vyhrala 1. cenu - smartfónVšetkým zúčastneným srdečne blahoželáme ! 

     

     

  • Koncoročný výlet 1.stupňa

    Koncoročný výlet 1.stupňa

    22.6.2023 sa celý prvý stupeň vybral na koncoročný výlet do zábavného parku Liptov. Počasie nám prialo a deti si mohli užívať pohyb v krásnom prírodnom prostredí plnom atrakcií. Všetko mohli skúšať takmer bez obmedzenia, od gumových hradov, cez nafukovacie gule na vode, jazdu na štvorkolke, na býkovi, prekonanie pohyblivej dráhy, streľby na terč, blúdenie labyrintom až po chôdzu s okuliarmi simulujúcimi stav po požití omamných látok a skladanie písmen do slov. Všetci sa správali slušne a za to im patrí pochvala.

  • Exkurzia v SNG Bratislava

    Exkurzia v SNG Bratislava

    Dňa 10.5. 2023 sa žiaci ôsmeho ročníka bezprostredne stretli s umením i novými priestormi Slovenskej národnej galérie v Bratislave. Témou programu bolo Telo v priestore s cieľom uvedomiť si možnosti vnímania priestoru prostredníctvom vlastného tela a priblížiť tak postavenie človeka v krajine. Žiaci si mohli vyskúšať kresbu postavy  človeka v krajine ako aj vyjadriť svoj názor a diskutovať s galerijnými pedagógmi.  

  • Plavecký výcvik tretiakov a štvrtákov

    Plavecký výcvik tretiakov a štvrtákov

    V týždni od 5.-9.6.2023 prebehol úspešne plavecký výcvik tretiakov a štvrtákov. Deti si veľmi dobre počínali a vďaka milým a zároveň aj prísnym trénerom sa štvrtáci zdokonalili a tretiaci naučili plavecké štýly. Dôraz tréneri kládli aj na rozcvičenie sa, poznanie častí svojho tela a ich ovládanie a taktiež hravou formou deti viedli najmä ku vzťahu k vode, aby sa nebáli a aby správne narábali s dychom. Na záver nezabudli deťom pripomenúť na bezpečnosť pri hrách vo vode. Všetci zúčastnení dostali diplom, sladkú odmenu a voľnú vstupenku na plaváreň.

  • Exkurzia - Košice

    Exkurzia - Košice

    V stredu dňa 24.5.2023 sa uskutočnila Prírodovedná exkurzia do Košíc, ktorej sa zúčastnili žiaci 7.ročníka. Cieľom exkurzie bola návšteva Planetária Slovenského technického múzea, kde sa žiaci dozvedeli informácie o hviezdach, planétach, súhvezdiach a Slnku. Bolo zaujímavé pozorovať hviezdy za bieleho dňa, vďaka špeciálnej projekcii. Druhým cieľom bola návšteva Steelparku, kde si žiaci mohli vďaka interaktívnej expozícii vyskúšať rôzne fyzikálne javy a vedecké hračky a boli tiež účastný na workshope s názvom Einsteinovo laboratóriu, ktorý im bližšie priblížil, čo je to svetlo.

  • Čítajme si 2023

    Čítajme si 2023

    Žiaci 1. stupňa sa zapojili v týždni od 22. do 26. mája do 14. ročníka celoslovenského čitateľského maratónu s názvom: Čítajme si 2023, ktorý organizuje Linka detskej istoty. Jednotlivé triedy v školskej knižnici čítali detskú knihu, postupne každý žiak prečítal určitú časť. Po prečítaní sa podpísali na veľký plagát. Majme radi knihy a čítajme ich, kedy sa len dá!

  • Beseda s cestovateľom

    Beseda s cestovateľom

    Žiaci 1.až 5.ročníka sa v rámci výtvarnej súťaže India očami detí zúčastnili 18.5. 2023 na besede s cestovateľom Ivanom Malekom zo Slovindie, ktorý 9 - krát navštívil Indiu. Veľmi zaujímavo nám porozprával o tejto krajine, v ktorej žije najviac ľudí na svete. Tiež hovoril o tom, ako tam ľudia žijú, čo zaujímavé v Indii videl atď. Premietol nám mnoho fotografií, ukázal nám rôzne predmety, ktoré si z Indie priniesol a aj sme si mohli vyskúšať oblečenie, ktoré v Indii nosia bežní ľudia. 

strana:

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Ľubochňa
    Školská 155/17
    034 91 Ľubochňa
  • pevná linka: 044/4391229,

    mobilné čísla:
    riaditeľ: 0911 784 822
    jolos@zslubochna.sk
    olos.lubochna@gmail.com

    zástupkyňa ZŠ: 0911 329 656
    zslubochna@centrum.sk

    zástupkyňa MŠ: 0911 809 930
    mslubochna@gmail.com

    ŠKD:
    0911 583 857 1. odd. ŠKD
    0911 256 564 2. odd. ŠKD

    vedúci ŠJ: 0911 784 821
    akrajcovic@zslubochna.sk

Fotogaléria

Politika súborov cookies

Táto webová stránka používa len nevyhnutné cookies, ktoré slúžia na jej správne fungovanie. Viac informácií o spracúvaní a riadení cookies nájdete tu.